:confused: Hej, vet inte var jag skall lägga frågan riktigt, men säg att man köper ett smålandsvillan exempelvis, då levererar dom bara nedervåning för att man själv senare ska kunna inreda övervåningen. MÅSTE då trappan rent byggteknisk vara där den är inritad av leverantören?? Skulle man kunna ta upp en trapp i vardagsrummet??? Någon som kan detta?? Nyfiken då vi skulle vilja göra just så, vänta med att inreda öv. o sedan ha trappan i vardrummet (som blir 30 m2 stort) så trappan får plats där. Istället får vi stor hall med gott om plats för förvaring. På det sättet får vi precis den planlösningen på övervåningen som vi vill ha. MEN detta under förutsättning att det går att ta upp trappan där vi vill ha den, i vardagsrummet. Just på SMV är inte trappa standard, utan ett tillval man kan göra.
 
Antagligen behöver trappen inte vara just i hallen men det kan ju hända att bjälklaget är förstärkt och förberett på andra sätt för att ha trappen i hallen. men det är ju inte säkert att det är så. Säkrats är nog att fråga tekniska avdelningen hos husföretaget i fråga.
 
Huset är förberett för en trappa i ett vsst läge. Om man vill ha trappan på annan plats måste man avväxla bjälklag etc. vilket inte är omöjligt. Dock måste man få en konstruktör att titta på lasterna och ange dimensioner.
Bäst är såklart omman redan innan huset byggs vet att man vill ha trappan på ett annat ställe. Då kan men anpassa bjälklaget från början och man slipper merkostnader.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.