Hej!

Vet inte om denna fråga passar in i denna kategorin men jag antar att moderatorn flyttar den i så fall.

Håller på att renovera en gammal skånelänga. Tyvärr fanns inte mycket av det gamla kvar att bevara, men om man skall se åt det positiva i detta så har detta resulterat i relativt fria händer när det gäller att inreda.

Ca en tredjedel av ytan blir ett stort lantkök med öppet upp i nock. Från ovanvåningen är det tänkt att man skall kunna titta ut över köket och från detta våningsplan behövs det naturligtvis någon form av räcke och då gärna i någon rustik stil. Alla gamla tjocka takbjälkar finns kvar och de kommer i köksdelen att hänga fritt tvärs över. Min tanke är en lösning på räcket som smälter ihop med de tjocka putsade väggarna och de tjusiga synliga takbjälkarna.

Någon som har förslag, bilder eller länkar till hur man snyggast löser detta?
 
Inte en enda med något förslag eller tips?
 
A
Svart smide?
 
Tack för det enda svaret hittills! Jo det kan naturligtvis bli väldigt snyggt förutsatt att det är rätt "design". Kanske du kan utveckla svaret lite bättre? Några bilder eller förslag?
 
Det beror ju väldigt mycket på vad ni gör för stil på köket och resten av inredningen.
Med modern inredning borde någon sorts konstruktion med stålrör och glas-skivor mellan bjälkarna också kunna fungera. Kör ni mer traditionellt kanske något av trä är bättre.
 
Jo inredningen är tänkt att gå det mer traditionella hållet men ändå en relativt modern öppen planlösning. Köket kommer att byggas i lantköksstil typ kvänum, Åraslöv med öppet upp i nock ock köksö. Putsade väggar i ljusa färger och väldigt djupa fönstersmygar är en del av stilen.

Har också varit inne på ett räcke i trä med inslag kanske av gamla takbjälkar som en del av konstruktionen. Är inte heller främmande för smide som Anna_Robban nämner, kanske en kombination?
 
Ernst har gjort räcke till trappa och öppen ovanvåning 2 ggr i Sommartorpet. Kanske kan va nåt?! Kika på www.svt.se/sommartorpet.
Jag tror nog det blir snyggast med nåt lite smalare och "lättare" för att balansera mot de "tyngre" bjälkarna och väggarna.

Du kan oxå använda smala/tunna reglar el. liknande, kanske i två olika tjocklekar och sätta med jämna mellanrum och med en överliggare. Måla i vitt.
 
Jo du kan faktiskt ha en poäng där KurreBurre! Får fundera vidare! Tack för bilderna Anna_Robban!
 
A
I nya nr av hus&hem (kommer väl till butik snart) är det ett hem som har ett järnräcke som liknar lite det på första bilden. Det såg inte tokigt ut alls.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.