Hej!
Jag och min fru har ett litet kedjehus. Vi har byggt in vår uteplats med nät för att våra innekatter ska kunna vara ute. Nu under sommaren har man kunnat ha dörren till uteplatsen öppen. Men nu till hösten och vintern vill vi sätta in en kattlucka i dörren, så att katterna kan gå ut, även om vi har stängt.
Jag har försökt hitta en någorlunda isolerad kattlucka, så att det inte drar in så mycket kallt. Men det är en djungel av kattluckor med eller utan chipläsare, storlekar, magnetöppning, etc, etc.
Eftersom kattluckan kommer att leda ut till en nätat uteplats så kommer vi inte behöva ha någon inbyggd chipläsare eller så.
Är det någon av kattägarna här på forumet som kan tipsa som en isolerad kattlucka som är bra? Gärna lite större eller rent av en hundlucka för mindre hundar, då vi har rätt stora katter. Har ni några andra tips när man ska sätta in kattlucka?

MvH
Niklas
 
Hittade du något?
Jag har letat men hittar ingen kattlucka som på något sätt är designad för att minska värmeförluster.
Den enda jag hittat som iallafall försöker är denna
https://www.tinybuddy.se/products/p...PnUyfXWYmkrkw26R24tqUtGYlgE0NEYoaAkUwEALw_wcB
Men känns som ett skämt att den inte går att sätta i en vanlig ytterdörr eftersom den bara går att att sätta i dörrar upp till 5, 7cm tjocklek. Vår ytterdörr är över 7cm.
 
Hej!
Ja, det slutade med att vi köpte en sån, men från Granngården (https://www.granngarden.se/hundlucka-petsafe-extreme-weather-vit-s).Hittills så fungerar den kanon, det drar extremt lite från den. Sen får vi utvärdera mer hur det går i vinter. Men verkar lovande :)
Angående tjockleken på dörren, jag vet inte om det stämmer, men jag googlade lite, och kollade Petsafes hemsida. Och det verkar som att det går med tjockare. Men man får ha egna skruvar, och göra hålet lite smalare (så att skruvarna går genom dörren). Använder man mallen som följer med (mallen för att såga upp hålet) så går skruvarna innanför själva hålet och in i ramen på luckan på andra sidan dörren. Så gör man den lite mindre så får man dra skruvarna genom dörren/väggen istället. Vilken storlek man ska göra hålet om man gör det i en tjockare dörr eller yttervägg står i instruktionerna. Man kan också behöva sätta någon typ av skydd på hålets kanter inne i luckan. De som följer med går att använda till max ca. 5cm. Men det är bara plastskivor, så det borde gå att lösa på annat sätt med.
Vill du kika på manualen innan så finns den här:
https://intl.petsafe.net/en-se/support/extreme-weather-door
 
Redigerat:
Okej! Intressant! Kanske ska överväga en sån ändå då. Tack för input!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.