Hej! Jag undrar om det är någon som tips på lämpliga golv till källaren. Har nyligen köpt ett 50-tals hus med oisolerad betongplatta med ett gammalt pannrum som vi vill göra om till hobbyrum. Idag så är golvet betong lite sporadiskt målat med färg(sliten sådan). Det finns någon avlägsen plan på att renovera avloppsstammarna så även om jag gärna lagt klinkers så tror jag inte att det är värt investeringen just nu. Har ni några tips på alternativ som gör det lite finare/skönare i närtid?
Blir balkongplattor svårstädat?
 
Jag har läst att nålfiltsmatta är bra för källaren då den andas. Kan vara något tills du tänker lägga klinker? Jag själv ska precis få min gillestuga klinkad och enligt mitt försäkringsbolag så är de 20x20 plattor med lite bredare fog som gäller. Var även inne hos svenskakakel och de sa detsamma om oisolerade plattor och att större plattor gör att de inte kan andas på samma sätt utan då kryper det upp på väggarna.
 
Jag har planer att fixa lite i min källare som är av samma typ och årgång. Jag är inne på att lägga plattor av typen Bergo XL eller motsvarande och i det rum jag tänkt ha som TV/gubbrum tänkte jag lägga en heltäckningsmatta (avsedd för källare) ovanpå golvplattorna. Jag hade kunnat lägga heltäckningsmattan direkt på plattan, men jag inbillar mig att det blir en aning behagligare med en liten luftspalt mellan betongen och mattan.

https://www.bergoflooring.com/sv/produkter/bergo-xl/

https://www.kilandsmattor.se/chester-mellangra-275-heltackningsmatta-108062
https://www.kilandsmattor.se/inspiration-guider/heltackningsmatta-i-kallare-pa-betong-i-trappa
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.