Är det någon som har koll på pris skillnad i köpa modul garage i block ca 8x8m.
Jämfört med att ta snickare för att resa stomme och tätt med panel och råspont med papp.

När man tar snickare vill jag väva in rotavdrag 75.000 på varje år också alltså 150.000.

Och det ska alltså bara vara en tät byggnad i stort sett samma utförande.
 
R
Men rot gäller väl inte i ditt fall då det är nybyggnation eller?
 
R Rejäl skrev:
Men rot gäller väl inte i ditt fall då det är nybyggnation eller?
Garaget byggs ihop med huset och då gäller rot 👍
 
  • Gilla
Rejäl
  • Laddar…
Om du köper material själv så tror jag du kan slå en garageleverantör i pris. Men om hantverkare ska köpa in så kommer de nog inte leta lägsta pris på samma sätt och dessutom ha sin marginal på material, så då blir det nog dyrare.
 
Hemingway Hemingway skrev:
Om du köper material själv så tror jag du kan slå en garageleverantör i pris. Men om hantverkare ska köpa in så kommer de nog inte leta lägsta pris på samma sätt och dessutom ha sin marginal på material, så då blir det nog dyrare.
Alltså du menar köper material själv och tar hantverkare på timjobb?
Du tror inte hantverkare har bättre priser ändå?
 
Jag har varit med om både och. Alla hantverkare har ju ofta bra rabatter. Som privatperson kan man komma ner i snarlika rabatter om man tar in offerter. Åtminstone på virke och byggvaror. Svårare på el och vvs.
Jag har haft elektriker under helentreprenad som tagit samma konsumentpris som jag kan köpa det för själv, och då vet jag att de har bra rabatter, men man har ju inte så mycket val.
Har även betalat virke och byggmaterial där det var betydligt billigare än vad jag hade kunnat köpa det för själv (oförhandlat).

Så, det finns nog ingen tumregel, men det behöver inte bli dyrare att ta det via hantverkare.

En fördel med att hantverkarna får handla själv är ju att de då kan bestämma var samt längder, märken etc som de är vana att jobba med. De kanske har avtalat utkörning etc som gör allt smidigare och i slutändan billigare då man slipper ställtid osv.
 
  • Gilla
Hemingway
  • Laddar…
Jag tror hantverkare har bättre priser, men jag tror det till stor del gagnar dem. Därför tror jag också att det blir svårt att hitta hantverkare som accepterar ditt material. Det blir också mer stök om du är ansvarig för inköp och logistik men de ska använda det.

Men, har du bra koll och är om dig och kring dig så tror jag det kan bli billigare, men absolut inte enklare.

Som 1977bjorn skriver ovan så behöver det inte bli dyrare än hantverkare om du ändå vill ta enklaste vägen och handla som privatperson.
 
  • Gilla
1977bjorn
  • Laddar…
Jag byggde garage för 15 år sen typ. Då fanns det ganska bra garage-paket från långt upp i sverige nånstans. Jag som du, byggde det ”ihop” med huset för att utnyttja ROT. Problemet med de paketen/modulerna var ju att de var tvungna att anpassas en del ändå, för att fungera. Det slutade med att jag byggde med lösvirke och lejde hantverkare till betongplatta, stomresning, ytterpanel, tak och el. Jag hade ett inkommande elskåp på gaveln dessutom, som fick flyttas ut på utsidan av nya garaget, så det var lite specialare som gjorde det smidigare med lösvirke.

Både när jag byggde garage och senare attefall så gjorde jag en stor beställning på alla byggvaror jag skulle ha för att komma ner i pris och spara på dyr frakt.

Problemet man springer på ganska snabbt är var man skall ha allt. Inne i den byggnad jag höll på att uppföra blev det i båda fall. Man vill ju inte att materialet ligger ute i regnet…
Jaha, då har man burit in isolering, gips, glespanel, lite annat virke och skivor till foder, byggplast, innerpanel plus alla maskiner, stegar och annat. Jag hade dessutom en byggställning eftersom det var högt i tak.
Jag har förträngt hur många gånger jag fick flytta runt materialet för att kunna göra ”nästa moment”.
Nu snickrade jag själv så än om det var frustrerande så var det min tid.
Men, betala hantverkare för att de ska hålla på och flytta grejjer är ju inget varken de eller man själv vill.

Jag har haft bra och dåliga hantverkare. Oavsett det, så har de alla skött logistiken bra. Antingen kommit med materialet på morgonen som de ska använda i närtid, eller löpande fått det utkört efter behov.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.