Hej,


Finns det någon typ av info hur man gör, tillväga gångsätt, när man isolerar ventilations rör, typ spiro.

Har frånluft från badrum, klädkammare som går upp på övervåningen och till frånluftvärmepump.
Och har fått rådet att andvända isolering med typ hönsnät.
Är ju inte världen lätaste precis, raka bitar är ju ok, men böjar o avstickar, hur faaaaan ( :confused:) får man ihop det snyggt och funktionibelt.


Finns det bra webb sidor, pdf eller dyl, någon som kan bistå

:)



Mvh
Samsung
 
Du kan ta vanlig ståltråd som du lindar runt där det är jäkligt. Dvs vanligt isolering som du bara stoppar runt röret och sen fäster med tråden.
 
Enklast och snyggast blir det med "hönsnätsmodellen", klipp till en bit som går lite omlott sedan syr du enkelt ihop det hela med en spik. Att sy ihop nätet gör du genom att sticka in spikens huvud genom en ögla, häkta fast i lämplig ögla på andra sidan skarven, vrid spiken spiken så att det blir lagom spänn, tryck tillbaka spiken så den kommer fram igen, vrid en gång till och dra sedan ut spiken. Inte lätt att förklara men resultatet blir som om nätet bildar en cylinder runt röret.
 
Paroc tillverkar färdig matta med nät i 6m rullar 40 cm breda. De passar perfekt till ett 12cm spirorör (de har nämnligen en omkrets på Pi * 12 cm = 38 cm) på längre sträckor lägger du mattan på längden runt röret och najar ihop med jämna mellanrum, i böjar gör du istället lagom långa stycken till varje böj och najar ihop skarven. Det är lättarbetat och bli hyffsat snyggt om man lägger ner sig lite.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.