I valet och kvalet mellan ett, visserligen minskande men ändå, flertal hustillverkare är jag lite nyfiken på hur ni valde?

I början tittar man (i alla fall jag ;) ) nog mycket på utseende och planlösningar, men bortom det finns det ju en väldig massa saker som är bra mycket viktigare. Och de flesta, utom rena budgethus (för övrigt inget ont om dem!!!) bygger ju mer eller mindre som man vill.

Så varför blev det som det blev?
 
Vi sorterade ut några tillverkare som höll den högre standarden som vi var ute efter, så vi sorterade bort en del hus som jobbade med enklare material mm...

sedan blev det lite responstiden från dem som avgjorde, vi hade kontakt med trivselhus först men minsta lilla ändring tog VÄLDIGT lång tid att få igenom på ritningar och det mesta uppfattade vi som att de tyckte bara det var jobbigt att ändra eller bygga eget, de ville sälja standardhus.

sedan hade vi kontakt med 2 andra tillverkare och den ena hade väldigt snabb respons och allt var möjligt och vi fick förtroende för dem.... så det blev dem då de hade väldigt hög standard på allt.
 
Vi tittade lite för mycket i början på planlösningar i kataloger.

Vi kände oss lite låsta och började istället titta på hustillverkare som gav oss stora möjligheter att göra de förändringar som vi ville.

Vi satte upp några enkla krav, stort kök, ett stort badrum med dusch och hörnbadkar, en mindre badrum med dusch, 1 1/2-plan, äldre stil och så vidare.

Det blev till slut ett LB-hus i vårt fall men det berodde stor del på tomtbrist där vi bor men det möter våra krav helt och fullt. Vi har flyttat och justerat det mesta inne i huset, tagit bort fönster, lagt till fönster, slagit ihop två mindre takkupor till en stor och så vidare.

/s
 
Vi tittade nog på yta först och främst. Vi ville ha fyra sovrum på övervåningen, efter det så måste jag nog erkänna att det hängde på utseendet på huset. Det blev ett Lönneberga från Eksjöhus som levereras v39...

/En annan S
 
Snarare måste jag säga att det svåraste var inte att välja hustillverkare utan att hitta det hus som uppfyller de önskemål man har.

Vi började med att gå på så många husvisningar som möjligt, och sedan bestämma oss för en stil vi gillar, vi kom fram till att vi vill ha ett modernt hus, med en ganska öppen planlösning, ryggåstak i vardagsrum osv.

Sedan började vi leta i huskataloger efter hus som uppfyllde de krav vi hade.

Då hade vi tillslut kanske tre husleverantörer kvar.

Så då bad vi om offerter från alla och sedan började vi att gämföra priser, standard, vad som ingår i priset, möjlighet att påverka.

Nu har det råkat blivit så att det husföretag vi kommer att anlita kommer att bygga ett något omritat hus från en annan leverantör.

Det kommer att bli riktigt bra och dessutom prisvärt.
/Maria
 
Vi utgick från egna idéer, tittade på en del hus, mycket på nätet hos husleverantörer, sen ritade vi ihop, bad om offert på 3 st, sen valde vi ett lokalt bolag med gott rykte, mycket bra att kunna vända sig direkt till dem utan mellanhänder.Inte billigast, men bra!
;D
 
Gick också på planlösning och utseende till en början, tills vi insåg att det inte skulle bli dyrare att rita hela huset själva precis som vi vill ha det. Skickade offerförfrågan till 6 företag och fick svar från 4. Av dem gick två bort direkt p.g.a. att vi tyckte att priset var "way off".

De två som var kvar jämförde vi sedan in i minsta detalj, och i slutändan kom vi fram till att det företaget vi valde hade de bättre lösningarna till ett bättre pris. Och dessutom ingick totalentreprenad i det priset. Då var valet mellan dem inte så svårt.

Ett snabbt och bra bemötande och ett gott rykte gjorde naturligtvis sitt till. Vi hade inte valt dem om inte den rätta känslan funnits där, oavsett hur billiga de hade varit. Sedan får vi väl se om den känslan visade sig vara riktig. Vi har inte byggt huset än. :)

 
Vi bor i en liten stad, där endast et husföretag finns representer, som ej hade aktuella hus. Sedan är det drygt 7 mil till näraste större stad m flera husföretag. Vi beslutade oss välja ett husföretag som fanns i denna stad och som känner våran trakt, och vi inte ville åke minst 20 mil för att träffa säljare.

Vi hade ochså en ganska klar uppfatning om planlösning m hensyntagande till tomten, sol och väg/granner samt vilken typ av rum vi behöver - öppen planlösning, antall sovrum, arbetsrum, et skafferi m kylrum osv. Beställde "alla" kataloger, och en del husföretag blev snabbt ekskludert pga rigiditet ifht planlösning, stil (ville inte ha "lanthus"), ville inte ha modulhus/krypgrund. Stod kvar m LB-hus, Götenehus och myresjöhus, och det ble då MH pga att säljaren responderade snabbt, fanns i närmaste stad och har relativt hög standard på sina hus.

mvh hanneli
 
Vi hade visserligen arkitektritning, men ville bygga med< element. Skickade ut 14 offertförfrågningar och fick 2 svar.... Gjorde iofs valet enklare ;)
 
Vi valde bort de husleverantörer som inte fanns inom typ 12 mils avstånd från oss. Sedan försökte vi titta på hus från de leverantörer som var kvar. Då försvann ett par till, pga att de inte hade den standard vi ville ha. Efter det skrev vi ner alla krav vi hade, satte ett pristak och mejlade runt till de leverantörer som var kvar och frågade vad de hade att erbjuda som uppfyllde våra krav. Då var det faktiskt några som inte ens svarade... De föll bort...
Ett par till föll bort pga ointresse. Om de inte bryr sig om att höra av sig när de sagt på det här stadiet undrar man ju hur det ska bli om det blir problem under byggtiden.
Kvar var till slut två husleverantörer. Personkemin var en liten del i det, men till slut var det en som hade förmågan att plocka fram exakt det huset vi ville ha. Han förstod vad vi var ute efter och kunde möta det.
 
Kan inte ni som svarat också dela med er infon om vilken hustillverkare det faktiskt blev till slut! ;) Vore också kul att veta lixom... :D
 
EllaBella skrev:
Kan inte ni som svarat också dela med er infon om vilken hustillverkare det faktiskt blev till slut! ;) Vore också kul att veta lixom... :D

OnsalaVillan
 
Vi började med att bestämma hur många rum vi ville ha (7) och sedan surfade vi på nätet hos olika husfirmor för att få idér och jag tror vi säkert tittade ett 40-tal hus hos ett tiotal firmor.
I samma veva hittade vi Byggahus.se där vi fick en hel del tips och synpunkter (kanske mest vad man inte skulle välja) ;).

Till slut hade vi hittat fem hus hos Götenehus, LB-hus, BraHus, Eksjöhus och Värsåsvillan som vi bad om offert på. Vi fick efter många påstötningar till slut in tre offerter och valde då ganska snabbt Pärlugglan från LB-hus baserat på pris, hur det passade in på tomten, tillval och bäst respons från säljaren.
Vi fick vårt hus i juni och är fortfarande mycket nöjda med valet även om vi lärt oss att totalentreprenad inte nödvändigtvis innebär att husföretaget tar ett totalansvar :)
 
Vittjärvshus
:D
 
Trivselhus!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.