Ska göra om köket i min 4:a på 100 kvm där det nu är en köksö. Köksön ska bort till förmån för ett matbord men har då i princip två väggar det kan byggas kök på som är 420 cm och 140 cm. Räcker det till ett standardkök? Vill absolut ha fullhöjds kyl och frys.
 
Det beror på.
Hur mycket lagar ni mat idag?
Hur många personer i hushållet?

Skiss på kökets storlek, dörrar, fönster köksfläkt (imkanal), vatten, avlopp, underlättar bedömningen.
 
En enkel uppsättning servis tar betydligt mindre plats än en ”komplett”. Samma sak med köksutrusning. Om ni tänker bo kvar i flera år, bygg efter era behov.
 
Demmpa Demmpa skrev:
Det beror på.
Hur mycket lagar ni mat idag?
Hur många personer i hushållet?

Skiss på kökets storlek, dörrar, fönster köksfläkt (imkanal), vatten, avlopp, underlättar bedömningen.
Vi är 4 i hushållet och lagar mat dagligen. Försökte skissa på ikea men det var svårt, tänkte mest om det fanns något i stil med: såhär många skåp bör man ha och såhär mycket bänkyta. Men finns kanske inte:)
 
arneri68 arneri68 skrev:
En enkel uppsättning servis tar betydligt mindre plats än en ”komplett”. Samma sak med köksutrusning. Om ni tänker bo kvar i flera år, bygg efter era behov.
Ja tack för input men vi har inte så mycket mer vägg om vi också ska kunna äta i köket. Därav frågan:)
 
K Kattastrof skrev:
Vi är 4 i hushållet och lagar mat dagligen. Försökte skissa på ikea men det var svårt, tänkte mest om det fanns något i stil med: såhär många skåp bör man ha och såhär mycket bänkyta. Men finns kanske inte:)
Använd papper och penna till att göra en grov skiss.

Minst 60 cm bänkyta bredvid spisen/hällen, minst 100 cm mellan diskho och spis/häll (vi har 60 cm, det funkar men svårjobbat).
 
Ca 5 meter arbetsbänk med tillhörande väggskåp inklusive spis, men exklusive kyl/frys är ungefär ett standardkök i lägenhet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.