Hej,

Jag och min sambo funderar på vilket balkongräcke vi skall välja till vår balkong. Vi kommer att bygga ett modernt trähus vid havet och har fastnat för de räcken som finns på www.jkrostfritt.se

Min favorit är varianten med glas och aluminiumstolpar men jag misstänker att det kan bli ett himla putsande i så fall. Ni som har sånt räcke idag, hur är det egentligen? Blir det smutsigt snabbt och hur ofta behöver ni putsa glaset?
 
Ja, de glassidor som finns i mitt område verkar inte ha blivit putsade sedan husen byggdes (bara ett par år gamla) så det verkar inte bekymra de flesta husägare.

Personligen skulle jag irritera mig på smutsiga räcken lika mycket som jag irriterar mig på oputsade fönster (bor havsnära och putsar som 17 :D). Är räckena av vettig höjd så blir det knepigt att hålla utsidan ren. "Självrengörande" glas?
 
Jag brukade tvätta av glasen en gång om året. Det kan bli en del fågelskit av någon anledning.
På tal om fåglar som har de en tråkig förmåga att inte se glas (aj).
Jag har bytt ut det räcket nu (för att det var gammalt och fult).
 
Är det nära havet huset står kommer det att bli salt på glasen ganska fort från saltet som finns i luften. I alla fall på västkusten blir det så.
 
yonna skrev:
(bor havsnära och putsar som 17 :D). Är räckena av vettig höjd så blir det knepigt att hålla utsidan ren. "Självrengörande" glas?

Ahhrg.. tell me about it... det e ett heltidsjobb.
Precis när man har rena o fina fönster "igen"... ja då kommer det lite kuling o saltstänk :mad:
Fattar inte de som bygger precis ute vid klipporna med stooora panorama fönster.. visst ser det flott ut men då måste det ju ingå en daglig fönsterputsare oxå för det kan ju inte vara trevligt o titta ut genom dessa fönster med ett ständigt lager salt på... men visst bara det ser flott ut.. :rolleyes:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.