H Harald Blåtumme skrev:
En erfarenhet från den här incidenten är att *aldrig* lägga någon typ av fuktkänsligt golv i köket. Ja det är jätteskoj med ett trägolv som kanske kan rädda ett och annat glas eller porslin från att krossas mot golvet med nästan 100% garanti som det ju är med granitklinker i vårt fall, men...
Nja, vi har massivt trägolv och hade vattenläcka från diskmaskinen. Golvet klarade sig utmärkt. Det viktiga är att ha läckageskydd under så man upptäcker felet i tid. Annars är man körd.
 
Tror det bästa vore att sätta en fuktsensor i botten på diskmaskinen, kopplat till larmanläggningen så man blir notifierad direkt.

Som det var i vårt fall så blev det en viss fördröjning, Aquastop klippte visserligen ytterligare vatteninsläpp men det fanns vatten i maskinen som läckte ut litet. Begränsat men ändå värt att notera för framtiden för att undvika vattenskador bättre.
 
God kväll!

Skakar liv i denna tråd. Fick idag felkod E15 på grund av läckage. Kollade och hittade läckan i övergången mellan den rostfria bottenplattan och den grå ”plastkoppen”. På filmen ser ni att det droppar när jag pressar fingret mot skarven.

Det var måttligt med vatten på maskinens botten. Kanske en deciliter. Osäker om det läckt länge eller uppkommit nyligen.

Går det att fixa själv? Kan inte hitta några liknande scenarion när jag Googlar. Kanske går att lägga i silikon eller lim för minimalt läckage?

Misstänker att det är någon packning som gjort sitt. Drog åt skrivarna som håller ihop de båda delarna och kör ett kortprogram nu.

Har haft en del andra felkoder nyligen så kanske har det stått vatten ”över kanten” som gjort att lite vatten letat sig ner där. Förhoppningsvis inget som behöver åtgärdas så länge den kan jobba som normalt.

Maskinen är en Bosch från 2014.

Tacksam för råd av någon som eventuellt stött på samma problem.
 
  • Närbild på en diskmaskinsdel, visa en läckande skarv mellan en rostfri bottenplatta och en grå plastkopp med en fingervisning.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.