Hej! Söker handfasta tips på hur man klyver smågatsten på enklast sätt? Vi har lagt en uteplats själva i bågmönster med röd smågatsten och nu återstår alla passbitar, dvs stenar som måste delas. Vi har kollat alla videos på youtube, googlat och köpt rätt verktyg för dyra pengar men vi lyckas inte dela stenarna ändå🙄 misstänker starkt att det är en teknikfråga som vi inte lyckas få till. Är det någon som har erfarenhet av att dela smågatsten med mejsel och slägga som har lust att dela med sig hur man gör vore jag oändligt tacksam!
 
  • Gilla
para
  • Laddar…
Vinkelkap med diamantskiva :) banka till de vassa hörnen med slägga sen så ser det lite mer hugget och naturligt ut. De släta, sågade ytorna kan man ju lägga åt ett håll som inte syns...
 
  • Gilla
Walle_Norrland_Skåne
  • Laddar…
Vad är det för verktyg du köpt? En rits ( https://markverktyg.se/produkt/rits...YxMHyy4aqhswVxmF_GVHqmQdkXF_FG14aAtjdEALw_wcB ) är vad yrkesmän använder men har svårt att se att man skulle misslyckas med att dela stenar med den, därmeot kan det krävas lite teknik för att det ska bli precis som man vill.

Tricket är att ha en ganska lätt handslägga och köra med många nätta slag, samt att ha ett underlag som flexar "lagom" typ paddat bärlager eller något i den stilen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.