Är det korrekt att tappvarmvatten samt att vattnet från vattenbehållaren släpper ut vatten fram till elementens cirkulations pump på 70 grader och hela rummet känns varmt använder endast el just nu.
 
  • En vit varmvattenberedare med rör som går in och ut ur toppen, med en röd och en blå ventil, installerad mot en vägg i ett rum.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Nej du har inte tappvarmvattnet i värmesystemet till elementen. Något är isf fel.

Men 70 grader till element är inget konstigt.
 
(El)pannan värmer vattnet i värmesystemet samt förrådstanken som även innehåller varmvattenberedare/-slinga.
Mellan pannan/förrådstanken och radiatorkretsen så bör(ska) det sitta en shunt som gör att det blir lägre framledningstemperatur än panntemperaturen, allra helst (bäst) är en shunt med motor och reglercentral som styrs av utetemperaturen.

En varmvattenberedare bör hålla minst 60⁰. Man kan hålla lägre temperatur men då bör man höja temperaturen till minst 60⁰ någon timme varannan vecka.
 
Dett drar oerhört mycket el ca 40 kw per dygn utan att vi ens tappar ur något vatten, eller bara en lite mängd.
 
S Stebac70 skrev:
Dett drar oerhört mycket el ca 40 kw per dygn utan att vi ens tappar ur något vatten, eller bara en lite mängd.
40 kWh/dygnet så borde något bli väldigt varmt, det är nära nivå att ha 2 kW-fläkt igång 24/7.

Det du bör kolla är en eller flera övertrycksventiler i anläggningen att de inte står och läcker varmvatten - det en ratt på dessa övertrycksventiler som man vrider så att det spolar mot avlopp och som man göra då och då för att ventilen skall hålla sig rent och inte läcka när trycket är under sin öppningstryck.

En VVB kan läcka lite vatten i säkerhetsventilen under uppvärmning av vattnet efter en stor varmvattenuttag - men det handlar sällan mer än enstaka dl per cykel

Gå och känn runt rören om det är varma och ta reda på var var rör går - framför allt på rören som går ut ur rummen och ta reda på va de är anslutna i sin tur - kolla också rören som går till avlopp i rummen - är de varma hela vägen ned till avloppsbrunn så är det inte normalt...

Som sagt försvinner det 40 kWh/dygn så borde något blir ordentligt varmt, dock läckor på varmvatten till avlopp är det som märks minst....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.