240 läst · 7 svar
240 läst
7 svar
Utsågning för häll, försegla kanterna värmetåligt?
Hej,
Ska installera en Siemens häll i min Ikea laminatbänkskiva.
Kommer såga ut hålet med sticksåg.
Enligt manualen för hällen ska man "försegla kanterna värmetåligt": (Sida 24 i manualen https://media3.bsh-group.com/Documents/9001703317_B.pdf)
1. Markera stomurtaget enligt monteringsritningen.
‒ Se till så att kantvinkeln mot bänkskivan är 90°.
→ Fig. 1
2. Ta bort spånen efter urtagningen.
3. Försegla kanterna värmetåligt.
Någon som vet vad jag ska pensla på för att det ska bli värmetåligt?
Tack!
Ska installera en Siemens häll i min Ikea laminatbänkskiva.
Kommer såga ut hålet med sticksåg.
Enligt manualen för hällen ska man "försegla kanterna värmetåligt": (Sida 24 i manualen https://media3.bsh-group.com/Documents/9001703317_B.pdf)
1. Markera stomurtaget enligt monteringsritningen.
‒ Se till så att kantvinkeln mot bänkskivan är 90°.
→ Fig. 1
2. Ta bort spånen efter urtagningen.
3. Försegla kanterna värmetåligt.
Någon som vet vad jag ska pensla på för att det ska bli värmetåligt?
Tack!
Renoverare
· Skåne
· 8 495 inlägg
Sök på limtätmassa och se vad du kan få tag i där du bor.
Würth har några bra t.ex men finns flera.
Würth har några bra t.ex men finns flera.
när det gäller skivan så är det skivans tillverkare som takal om hur den skall förseglas och ikea rekomenderar bara fukttätning med silicon,M maleks skrev:Hej,
Ska installera en Siemens häll i min Ikea laminatbänkskiva.
Kommer såga ut hålet med sticksåg.
Enligt manualen för hällen ska man "försegla kanterna värmetåligt": (Sida 24 i manualen [länk])
1. Markera stomurtaget enligt monteringsritningen.
‒ Se till så att kantvinkeln mot bänkskivan är 90°.
→ Fig. 1
2. Ta bort spånen efter urtagningen.
3. Försegla kanterna värmetåligt.
Någon som vet vad jag ska pensla på för att det ska bli värmetåligt?
Tack!
tätning för värme har jag aldrig någonsin hört talas om att det ens övervägs, och då har jag installerat 100tals hällar
Tack för hjälpen allihopa. Kör med silikon dåreturen skrev: