Krilleman
Ja finns det ingen grundinställning idag är det ju bara laborera på, men tänk på att golvvärme är "trögt" så du får låta det gå en del tid innan du ändrar igen. (Inte lika trögt som ingjutet för dig då visserligen)

Sen ska det ju helst vara kallt ute också så det blir bra.

Det finns många skolor angående injustering av golvvärme.
Allt från fullt digitaliserat till "barfotametoden" utan motorer alls.

Men en bra grund i ett vanligt system är att ju kortare slinga desto mer strypning, på grund av att motståndet är mindre i 38m slang än 78m slang. Lite tvärt emot vad du beskriver hos dig visserligen...
 
Ett tips, men tar ett bra tag att få till det. På GV så är det en tumregel att delta T ( skillnad mellan ut/retur är ca 4 - 5 C ) och strypes in med alla termodon/termostater på max öppet. Går bra att ha lite inne/ute termometrar ( 50 kr billig modell ) där utedelen tejpas på in/retur på en slinga. Nu är det ett litet aber med att strypa in slingor, stryps det på en, så ökar flödet i en annan, så det blir många varv att avvverka

EDit Det ska gå ett dygn mellan strypningarna, et tar tid innan tempen stabiliserat sig.
 
TRJBerg
En sak som jag dumt nog glömt är att just nu är all golvvärme utom badrummet och hallen utanför avstängt via termostaterna. (Märker av det då jag går barfota på golvet.) Så strypning av andra ventiler lär inte hjälpa.
(Värmen till badrummet och hallen har varit på i en vecka ungefär.)
 
Kolla piggen under donet, knacka på den med en träbit. Ska vara uppe. Eller så är det så att det är luft i slingan och den ska avluftas.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.