Hej!
Ska byta ut en regel 70x165 som sitter som horisontellt stöd till ett altantak, se skiss. Det jag undrar är vad som är bästa sätt att fästa den i väggen till vänster i bild? Den gamla regeln satt infäst med någon typ av grov gängstav (M12), men baserat på hur lite motstånd den gjorde vid borttagning så verkar det inte varit någon särskilt robust idé... Hade först tänkt balksko, men de verkar inte finnas för annat än 45mm?

Ska också nämna att "tegelväggen" är enbart en sten djup, och sitter utanpå en putsad vägg. Har inte tagit bort någon sten än för att se om det faktiskt är lagt direkt mot underliggande puts, eller om de tagit bort den först, men baserat på hur resten av huset har en tydlig approach av "snabbast möjliga väg framåt" gissar jag att så är fallet.

En skiss som visar en horisontell regel (70x165) i rött, med ett altantak och stödstrukturer. Regelns infästning i väggen diskuteras.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Kan du inte ställa en regel från golvet som den horisontella regeln får vila på?
 
Det finns ju balkskor som är bredare än 45mm så ett alternativ är ju att köpa en sådan. Kolla tex. här på Byggahus egen shop.

Ett alternativ som kan underlätta infästningen (oavsett om du får tag i en balksko eller inte) är om du sätter en bit av en regel platt mot väggen och sedan fäster in din balk som ett T mot den. Med en regel som ligger platt mot väggen så är det lätt att fästa in den i tegelväggen så att du fördelar ut lasterna och slipper riskera att allt hänger på en enda tegelsten. Nackdelen är att det ser fulare ut än om du bara använder en balksko.
 
maah maah skrev:
Kan du inte ställa en regel från golvet som den horisontella regeln får vila på?
Hm, en ny regel kan ju gå, ja. Förutom det estetiska som nog går att lösa, behöver man fundera något på hur man inte får in fukt mellan regeln och väggen som blir kvar och ställer till problem?

Janus82 Janus82 skrev:
Det finns ju balkskor som är bredare än 45mm så ett alternativ är ju att köpa en sådan. Kolla tex. här på Byggahus egen shop.
Aha! Ingen av byggvaruhusen jag har i närheten hade annat än 45, men då är ju det ett alternativ igen!
Intressant förslag för att sprida ut lasten också. Just eftersom väggen är av lite oklar kvalitet kan det ju vara ett sätt att säkra upp det. Ska kanske ta och plocka bort någon sten och se hur det ser ut under.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.