Sedan knappt ett år finns en stor europeisk leverantör av småhus även i Sverige, Pineca.se.

Någon som har erfarenheter? Byggtekniken är inte traditionellt svensk, vad tror vi om detta? Jag är väldigt nyfiken.
 
MrJay
Erfarenheter? Nej, men presentationen ser inte seriös ut för 5 öre.

Sajten är en avskalad och översatt kopia av deras tyska sida, bilden på säljaren kommer från quick-garden.co.uk (som också är en översatt kopia). Tittar man på den tyska sajten så inser man ganska snabbt att hela styrelsen kommer från Litauen och kollar jag upp ägare av domänen så ser jag att det är AV Projektai från Vilnius vilket leder mig vidare till deras huvudsida pinecagroup.com som ser mer seriös ut. Det svenska bolaget Pineca Sweden AB reggades 2 år sedan och har 0kr i omsättning vilket inte känns så där jättebra... men du får gärna vara första kunden :)

Själva byggstilen är väl OK, jag har själv varit i kontakt med flera leverantörer från Balkan i tidigt skede av vårt bygge innan vi övergav idén och de erbjöd också trähus (http://www.stecocentar.com/en/drvene-brvnare/), vi var dock mer intresserade av moderna hus (http://www.stecocentar.com/en/montazne-kuce/).
 
  • Gilla
BirgitS och 1 till
  • Laddar…
Jag ska gå vidare med Pineca och se vad de har att erbjuda. Håller tråden uppdaterad.

De har över ett tio-tal hus byggda i landet redan som man kan åka och titta på. Jag antar att affären måste vara gjord direkt med Litauen eller annan filial i dessa fall. Vi ska antagligen åka och titta på en stuga de levererat till Ljusterö.

I vårat fall är det en Attefallare som kan vara av intresse.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.