Håller på att plasta krypgrunden, oisolerad krypgrund där jag skall sätta in sorptionsavfuktare pga hög RF (och viss mögelpåxt på blindbotten)

Men… Skorstensfundament, från kanske 2012 (tidigare ägare) är taffligt isolerat med ett halvlöst varv…? Se bild. Varför? Behövs det?

Fundamentet är runt med plåt om som det känns/ser ut.

Fråga två. Det går ett rör ut genom en ventil från fundamentet. Gissar på tilluft till kaminen? Det är också isolerat med plastpåse över. Behövs det?

Kaminen är en vanlig contura, täljstenskamin. Murstocken får bakom kaminen upp och ut.
 
  • Bild av krypgrund med isolering och en spotlight. Isolering finns på marken och upp längs fundamentet, med en svart plastöverdrag över ett rör.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
W Wannabe-snickarn skrev:
Skorstensfundament, från kanske 2012 (tidigare ägare) är taffligt isolerat med ett halvlöst varv…? Se bild. Varför?
Behövs väl om du inte vill värma krypgrunden?

Intressantare är väl vad som isolerar skorstenen från marken. Där kan det konduktivt säkerligen försvinna en hel del värmeeffekt.

W Wannabe-snickarn skrev:
Det går ett rör ut genom en ventil från fundamentet. Gissar på tilluft till kaminen? Det är också isolerat med plastpåse över. Behövs det?
Om det är tillförsel av luft till kaminen så är luften kall och passerar den genom en krypgrund som är varmare så kommer vatten att kondenseras på röret och sedan droppa ner i krypgrunden.

I övrigt om det är problem med fukt i krypgrunden så kan det vara värt att sätta fuktmätare och temperaturmätare där nere av lite bättre kvalite för att övervaka när betingelserna är inom det område där mögel kan växa till.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.