Hej!
Vi planerar en renovering av en mindre byggnad cirka 30 meter från befintliga avloppsrör och befintlig tank/infiltration.
Problemet är att allt sluttar och byggnaden ligger cirka två meter under tanken.
Jag läser att det finns diverse pumpar och lösningar men blir inte klok på hur jag ska tänka.
Alternativ ett är att allt från WC, dusch, handfat, tvättmaskin och diskho i kök på smart sätt pumpas upp till befintlig tank.
Alternativ två är att endast WC pumpas upp och att gråvatten går genom filter ut på lämpligt sätt i marken.
Alternativ tre, som känns som ett misslyckande, är förbränningstoalett och filter för gråvatten.
Vad och hur ska vi göra för bästa, enklaste och inte svindyra resultat?
Tips, tack!
 
Du missar det viktigaste: Att kolla först innan du gör något alls, med miljökontoret är om du över huvud taget får hänga på en sommarstuga/bostads avlopp ytterligare på ditt avloppstillstånd.

Det är dom som bestämmer om du alls får dra in vatten/avlopp i huset ifråga och om det får kopplas in i befintliga avloppsanläggningen eller att en ny sådan måste göras - oavsett så blir det nya avloppstillstånd och räkna kallt med att den gamla behöver göras om för att möta den högre (hypotetiska) avloppsmängden om huset i fråga kopplas in till denna.

---

Skulle säga att detta är den viktigaste punkten att utreda så att ni har en plan framöver att verka inom. Även BDT-anläggningar kräver ofta avloppstillstånd numera och det räcker inte med 'bara' en anmälan i många kommuner - kolla sådant noga innan ni drar igång med arbetena.
 
  • Gilla
Uppbrottsling och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.