Sommarens projekt att bygga en liten altan till en släktings sommarställe skall förhoppningsvis få sista handen lagt på sig inom kort, innan höstens antågande.
Vi har lagt trallen ut från huset (istället för längs med fasaden, tyckte det passade bättre att lägga regelverket så för att slippa försöka fästa en inre bärlina i bara panelen (eller egentligen knuttimmer men…)), och lyckades få ut längder av virke så att vi slapp skarva något alls.

Trallen lagd med lite varierande utstick som nu ska finkapas med cirkelsåg härnäst.

Sett lite olika bud för ändträet:
-ett par cm utstick från bärlinan, ”så vattnet kan droppa ner”… (bärlinan i NTR/A ska väl dock kunna tåla väta lika bra som trallen?… men trallens ändträ blir bara ännu mer exponerat då väl?)
- direkt längs med bärlinans utsida.

Har varit inne på alternativ 2, och dessutom redan köpt en 16x70- bräda till fördelaktigt pris på Bauhaus som jag tänkte skruva så pass långt upp på bärlinans utsida att den precis täcker trallbrädornas ändträ. Tänkte att detta skulle vara bra för att skydda ändarna…dessutom kan man tycka estetiskt fördelaktigt utan synliga ändor. Men en alternativ tanke är ju att det istället blir fukt kvar i skarven (även om meningen är att den ska ligga dikt an mot ändträet) så att det bara blir sämre?

Tacksam för synpunkter 😊
 
  • Trallgolv på altanprojekt med verktyg och byggmaterial liggande på trallen. Nära huset och omgärdat av träramar. Påbörjad sektion syns i bakgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
K
Låt trallen hänga ut 15-20mm
 
K kniv skrev:
Låt trallen hänga ut 15-20mm
Tack för svar! Är det främst estetiska eller funktionella skäl för det menar du?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.