Jag är ute efter att sätta ett antal dimbara led-spottar i carporten/undertaket som jag vill ska styras av tidur/astrour så att de tänds till. säg 50% när solen är nere. Sen vid rörelse så ska de tändas upp fullt under en viss tid. Finns det sådan lösning i t.ex. Plejd (eftersom jag redan har lite sånt) eller eller måste man dra fram Arduino-kittet?
En lösning är förstås att tända några av lamporna via tidur och andra via rörelse, men helst skulle jag vilja att samtliga dimrar upp/ner beroende på rörelse.
 
Redigerat:
Om du har Facebook kan du höra i deras grupp, där figurerar även Plejd själva ibland. Mycket kunnigt folk där.
https://www.facebook.com/groups/317400468680434

Annars kan du ringa supporten, de är duktiga och svara snabbt. 010-2038991
 
Tack, hittade svaret i fb-gruppen:

Man kopplar helt enket utgången från plejd DIM-01 ihop med utgången från rörelsesensorn (eller relät som den drar) till lampan.
 
Eller så installerar man en Samsung Smartthings (el Philips Hue, eller IKEAs GW eller...) och köper till rörelsesensorer. Det är billigare än Plejd...
 
  • Gilla
Ossian K Olsson
  • Laddar…
Jag har just den setupen på min utebelysning från Philips (HUE) Den tänds helt när solen går ner, sedan vid 10.30 tror jag det är så vill jag inte blända grannarna längre och drar ner den till 30%. Sedan tänds olika delar av rörelse samt att jag har deras ”welcome home” feature på (tror den heter så) dvs när jag/min telefon varit borta en längre stund och kommer tillbaka hem sent, medans belysningen är dimmad, så tänds trädgårdsgången och lampan vid ytterdörren upp till 60% så man ser ordentligt utan att snubbla över något rådjur.
 
  • Gilla
Dilato och 2 till
  • Laddar…
Eller så kopplar du bara rörelsesensor in på plejdingången och skapar ett scenario
 
Jag testade det först, men när rörelsesensorns tidsfönster löpt ut så släckte den helt. Jag ville att den skulle gå tillbaks till 50%-scenariot då.
 
  • Gilla
Müssli
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.