Någon som vet vilka spalt-/karm-/fönsterventiler som är tätare och tystast/tystare än andra? Jag har kikar runt lite på nätet och det finns ju en uppsjö olika märken och modeller Vill också ha en som blåser ut luften nedåt och inte rakt ut i rummet. Hålet är 500 x 10 mm och sitter ovanför fönstret. Vanliga vattenburna element under förnstren. Mellan fönster och övre list är det 25 mm, så ventilen får inte vara mer än 20 mm bred.

Föreningen bytte till treglasfönster och tyvärr valde man de billigaste ventilerna, I stort sett bara två långa plattor med hål i som förskjuts i förhållande till varandra. Stängs inte helt vid behov, dämpar inget ljud och blåser ut luften rakt ut i rummet istället för nedåt mot elementet.

Några exempel, men kom gärna med andra förslag. Prioreterar kvalité och att utestänga ljud vid behov. Något annat man ska tänka på?

https://www.hornbach.se/c/varme-ven...ler-ventilfilter/karm-fonsterventiler/S31431/

https://www.bauhaus.se/catalogsearch/result/?q=spaltventil
 
Redigerat:
Hittadde även denna spaltventilstillbehör för att dämpa inkommande ljud.

https://www.luftbutiken.se/fonsterventiler-spaltventiler/10045-biobe-audiovent-50-vit.html
https://www.luftbutiken.se/fonsterventiler-spaltventiler/621-biobe-50-vit-kompl-spaltventil.html

Dock ganska dyrt. 725 kr för tillbehöret. Hjälper denna extra del verkligen, tror ni?

Då fönstret är ca 15 tjockt, så verkar man också kunna köpa till en påbyggnadsdel för att ventilerna ska sticka ut mer, så att luften inte strömmar mot fönstrets ovandel, utan längs med fönstret.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.