Hejsan! Upptäckte detta här om dagen nere i ett källarutrymme vad tror ni att det är!
 
  • Vit kristallin beläggning på golvkant och vägg i ett källarutrymme, bredvid en kartong.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Närbild på en vägg i ett källarutrymme med vita kristallina beläggningar längs nederkanten och på det närliggande golvet.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Troligen - smaka lite lätt med tungan på en liten bit av det och smakar det salt så har du svaret. - nu består saltutfällningen av flertal mineraler samtidigt som förutom natrium, kalium och kalciumklorid, också magnesiumsulfat, gips mm. så det kanske inte riktigt smakar som koksalt, men fortfarande salt.

- Om du är orolig för otäckheter - skölj ur munnen med vatten efteråt.

Om du fortfarande är orolig och inte vill ta saker i munnen - ta en bit och stoppa i vatten och se om det minskar och löses upp - men är huvuddelen gips och eller kalk så löses det inte speciellt lätt i vatten, så man måste förstå vad man ser... misstänker man kalk så kan man prova att hälla lite citronsyra på det och bubblar och det försvinner mer eller mindre så var det troligen kalk (som sagt, gips är svårlösligt)


Är det svamp så vill det inte lösas i vatten och ofta har en beteende som oljig yta där vattnet gärna rullar av.

---

Kemister förr i tiden smakade på nästan allt utom det de uttryckligen visste var giftigt, så var det även med de kemister som var bakom den första fungerande tandbedövningen xylocain som revolutionerade hela tandläkarvården, då de smakade på mycket saker med risk för deras liv och hälsa - och de blev inte så jättegamla heller...
 
  • Gilla
Kim Ljungkvisr och 3 till
  • Laddar…
Klassisk fuktvandring.
 
  • Gilla
Kim Ljungkvisr
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.