C
D dalle skrev:
Du kan lika gärna ersätta det ena perilexuttaget med ett vanligt 16A enfasuttag för ugnen. Både billigare och enklare om ugnen levereras med "vanlig" stickkontakt.
Har det hänt något med regler och standarder? Har för mig att både häll och ugn levererades utan stickpropp men nuförtiden kanske det alltid sitter stickpropp på? Har det blivit som du skrev, att hällar levereras med perilex-stickpropp och ugnen med schuko-stickpropp?

Är det meningen att man ska dra fram 3-fas dit där ung och häll ska sitta, och koppla in alla tre faserna i perilex-uttaget och en av faserna till schuko-uttaget? Finns det standard för vilken av faserna i perilex-stickproppen som hällen inte använder? Det ska ju gå att koppla in både kombinationen häll+ugn eller en vanlig spis med allt i ett.
 
Man sätter ett fullkopplat Perilex (alltid fullkopplat) och ett schuko, är det en g:a anläggning delar dom på matningen och "installatören" väljer en fas till ugnen som inte belastas av hällen. Är det nyinstallation drar man en 5 ledare till Perilex uttaget och en 3 ledare till schuko uttaget.
Ofta levereras ugnar med en lös stickpropp.
 
  • Gilla
civilingenjören
  • Laddar…
Hittade ett hus på Booli som ligger i Kungsbacka
Tvättstuga med staplade tvättmaskin och torktumlare, vita skåp och trähyllor, samt synliga rör på väggen, vid ett hus i Kungsbacka.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.