Är i behov av att byta ut gjutjärnsbrunnen i tvättstugan från 1973. Varje gång vi tvättat så svämmar det över.

Vad kan det kosta att få ny modern brunn installerat? Samt när man ändå håller på även riva bort gamla plastmattan och flytspackla och sen klinkers.

Vad tror ni denna operation kan kosta, det är ca 20m2.
 
Har ni konstaterat att det är brunnen i sig som är problemet? Så att ni inte har ett stopp i avloppsledningen strax efter brunnen?
Vi fick ett stopp och kostade på oss en spolning samt en slipning som firma utförde mha stålwire.
De gamla horisontella stammarna under plattan var av gjutjärn och väldigt rostiga och lätt för papper mm att fastna. Vi har i planerna att byta alla stammarna men den där slipningen köpte oss iaf 8-10år.
Var inte särskilt dyrt om man tar det som en icke akut åtgärd på en vanlig vardag
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Låter mer som att det är stopp i avloppet än att det är fel på golvbrunnen.
 
Ja det kanske kan vara ngt i vägen efter brunnen. Dock är det himla svårt att komma åt och rengöra. Är det en slambil man får ta ut?
 
Foto på brunnen?
 
Varning för ofräsch bild.
 
  • Dammig och smutsig golvbrunn med ledningar och rör.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Förstår att det är svårt att komma åt som det ser ut nu. Du får flytta slangarna och montera bort avloppsröret så du kommer åt att rengöra och rensa brunnen ordentligt.
 
Centano Centano skrev:
Förstår att det är svårt att komma åt som det ser ut nu. Du får flytta slangarna och montera bort avloppsröret så du kommer åt att rengöra och rensa brunnen ordentligt.
Fast brunnen försökte vi rengöra förra året utan ett gott resultat. Gissar att det är lite trångt efter brunnen men det var himla svårt att komma åt själva röret. Det var liksom en böj så jag fick inte in högtryckstvätten med spolslang.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.