Hej!

Kanske någon här har erfarenhet av att dränera ett stort (570kvm) tegelhus från sekelskiftet och vill dela med sig. Känns som ett långskott men värt att försöka.

Lite info:
- Huset är otroligt eftersatt och fuktigt med många vattenskador inuti men även sprickor i bom och puts utanpå. Vi kommer att ta bort vegetation som vuxit för nära huset, leda bort vatten från stuprännor bättre och minska luftfuktighet med värme långsamt och kanske en avfuktare (majoriteten av huset har stått mer eller mindre kallt i 25 år)
- Efter kontakt med Nääs byggnadsvård tror vi att huset står på rustbädd och då får man ju inte gå ned för djupt, för att undvika att syre kommer till och bjälkarna i rustbädden börjar ruttna. Ett tegelhus är ju också extremt tungt.
- Vi vet ännu inte vad det är för jordmån (kommunen noll behjälpliga) utan kommer att provgräva ett hål i trädgården.

Bifogar originalritning på tvärsnittet av huset.
 
  • Originalritning av ett sekelskiftes hus i tegel med tvärsnitt som visar tre våningar, flera dörrar och detaljerade pelare.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Kan tillägga också att vi inte ämnar göra källaren till boyta, utan använda för förråd, verkstad, etc. Men i dagsläget är behovet av uttorkning akut med svamp- och mögelskador.
 
  • Fukt- och mögelskadad källare med gamla tegelväggar, två fönster och hängande kablar från taket. Behov av uttorkning är akut.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Carl Johansson
  • Laddar…
Häftigt hus, berätta mer!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.