Några i Stockholm som är intresserade att dela på en påse vätmedel för gräsmatta? Den verkar användas flitigt inom golfbranschen mot torrfläckar. Verkar vara lite som ett mirakelmedel. Enligt säljaren (Xeed) så kommer den hålla väldigt länge även som öppnad påse.

Påsen kostar 3798 kr inkl frakt, så jag ser helst att vi kanske är minst tre som delar på den. Påsen väger 20kg och det går åt 0,5-1,25kg per 100m2.

https://www.xeed.se/godsel/vatmedel-grasmatta/xe90100.html
 
Lignosulfonic acid, calcium salt...

Med andra ord sulfitkokad lignin från pappersbruken som 'förtvålats' med kalciumhydroxid och det blivit en långsamlösbar 'tvål' som strösslas ut

Från något pappersbruken nästan betalar för att bli av med till att sälja för nära 4000:- för 20 kg... ...någon vädrar pengar här - 200-400:- för en säck hade varit mer lämplig pris - då mest för hanteringen, förpackningen och distributionen - men golfbanorna betalar säkert för detta....

---

Kanske att prova att köpa lite vanlig tvålblock och med rivjärn sprider ut lite måttligt med tvålflan på fläckarna - billigare är det i alla fall... (obs har inte provat det själv!!)

och miljömässigt har jag svårt att se att det gör någon större skada då fettsyror som tvålen till största delen består av är något bakterier kan hantera och bryter ned i jorden med tiden.
 
  • Gilla
JonasJN och 2 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.