Skulle byta vattenlås och hittade dessa "ägg" på insidan av gumminippeln efter avloppsröret i väggen. Inget på utsidan runt avloppsanslutningen.
Vad kan det vara och kan de har kommit utifrån via avloppsventilationen eller är det något som krupit in förbi gumminipeln och lagt ägg på insidan?
 
  • Insidan av en gumminippel från ett avloppsrör med bruna "ägg" eller små klumpar fastklistrade på ytan. Bakgrunden visar en vägg och en våt yta.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Flugpuppor
 
Redigerat:
  • Gilla
Dr.Feelgood och 1 till
  • Laddar…
H hapazard skrev:
Flugpuppor
Tack, då är det inget att oroa sig för. Undrar dock hur de kan ha kommit där. Via tvättstället genom vattenlåset? Eller utifrån via avloppsventilationen?
 
MultiMan
Flugor lever i avloppsrören ibland beroende på förhållandena. Vill du se mer:

https://www.youtube.com/@DrainAddict

Fyllda vattenlås tar sig inte våra flugor eller larver igenom, då drunknar de. Genom tomma vattenlås eller öppen ventilation någonstans, som du själv var inne på.
 
D Dr.Feelgood skrev:
Tack, då är det inget att oroa sig för. Undrar dock hur de kan ha kommit där. Via tvättstället genom vattenlåset? Eller utifrån via avloppsventilationen?

Larverna kan bo i en våt och fuktig miljö - typ i sediment och avlagringar i avloppsrören, men för att förpuppa sig migrerar de till en torr och högre belägen plats. Någonstans kan flugor ta sig in uppenbarligen, men eftersom avloppen i ditt hus normal är tomma på vatten kan det ju vara lite varsomhelst, men kanske troligast avluftningen. Om det är ett problem eller inte beror på var de vuxna flugorna tar sig ut.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.