Hej!

Står inför jobbet att dra upp ett stort antal unga träd. Har en bit tomt som får mycket ekollon på sig som vuxit upp till små miniekar. En hel del lönn, rönn och hassel fyller området också. Hittills är det det spade som gäller, vill gärna få upp med roten så det inte växer upp igen. Hittat en del supersmarta verktyg från producenter i USA (länk nedan) men inte hittat något likande här. Någon som vet ett verktyg som finns att köpa här? Eller har någon annan lösning? Området är inte tillgängligt med bil så det är manuellt som gäller. Och det är mycket som ska dras upp. Så helst vill man inte stå och binda, spänna och ha sig innan man kan dra.


https://extractigator.com/

Stort tack!
 
Här är en annan (4 år gammal från Sverige):
 
  • Gilla
Martin Hèrma
  • Laddar…
Hyr en minigrävare med larvband, går fort att ta upp slyt med rötterna och du lär dig gräva samt har lite kul samtidigt.
 
  • Gilla
Martin Hèrma
  • Laddar…
Tomture61
Har en motorlyft , funkar utmärkt att ta bort unga träd med .
Lite bänglig att förflytta i trädgården dock .
 
tveksamt tveksamt skrev:
Just den där verkar ju finnas att köpa hit, men knappast värt priset.
[länk]
Det är ju inte någon avancerad mekanik inblandad, så något liknande borde ju gå att skruva ihop själv kan man tycka.
Ja det verkar finnas en handfull företag i USA som tillverkar någon variant på det. Men med frakt landar det på allt mellan 4-6 000. Har övervägt att konstruera något eget. Något enklare, tänker mig någon slags kofot fast med en extra hävstångsarm på mitten. Såg även ett trädgårdsprogram på SVT där de byggde en slags trebuchet liknande lösning. Men det blir nog tight och svårmanövrerat.
 
Tomture61 Tomture61 skrev:
Har en motorlyft , funkar utmärkt att ta bort unga träd med .
Lite bänglig att förflytta i trädgården dock .
Såg en motorlyft på Jula och tänkte tanken! Lite svår att manövrera nere i slyn dock. Har övervägt om det finns något mindre lite ”hydrauliskt”. Om man hade kunnat modifiera en domkraft med en pelare eller något.
 
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.