Hej forum!

Har nu öppnat i väggen mellan vardagsrum och kök i en lägenhet i hus byggd 1936. Väggen är inte bärande men hade tre lager av trä och gick ganska djupt ner. Blev ganska mycket skräp men kunde donera de otroligt tjocka mittplankorna som var av hög kvalité till en snickare så det var kul.

Ska fylla igen det kvarstående hålet och undrar över hur man bäst bör gå tillväga. Materialet under golven på endera sidorna är otroligt poröst, ser nästan ut som damm. Det är en nivåskillnad på nästan 2cm mellan golven.

Vilket material bör användas för att fylla igen hålet?

Hur hade ni gjort?
 
  • Ett hål i golvet mellan ett vardagsrum med fiskbensparkett och ett kök med rödvita rutiga plattor efter att en vägg tagits bort. En dammsugarslang syns i bilden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag hade flytspacklat och sen byggt en tröskel av ek.
 
Det du tycker ser ut som damm är nog sand.
 
  • Gilla
tensiden
  • Laddar…
Håller med om att det nog är sand. Vanligt material att ha mellan platta och synligt golv för att dämpa ljud till boende under.

Vanligt bekymmer i miljonprogramsområden och liknande där det blir vattenläckor. Sanden suger upp vatten alldeles utmärkt och får hela lägenheten att kräva totalrenovering av golven om det fått rinna lite grann.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.