S Spikrätaren skrev:
Bra jobbat!
Ok, märkligt att såga bort den biten, till synes utan anledning. Kanske man har försökt att tillverka den fals som en tid var ganska vanlig (dock irriterande då man sparat så lite trä för att skruva blecket i) men sedan struntat i blecket ändå..
Funderar på om det är ett fattigmans knep. Om det kommer in regn mellan karm och foder skulle det ha dragits in i karmen via skåran av kapillärkraften. Genom att ta bort underdelen så kommer kanske vattnet att vilja följa baksidan av fodret till utsidan av panelen igen?
 
R
Förstår inte varför du spikade på en salning de flesta fönster har en fördjupning för bleckets skull, likt bilden ifrån Elitfönster..
 
  • Närbild på nederdelen av ett vitmålat fönster från Elitfönster som visar en fördjupning för bleckets skull.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tycker det såg rätt ut med spåret för blecket. Något indraget, så vatten från fönstret droppar ned på blecket. Som det brukar vara på moderna fönster.
 
R RiKr skrev:
Tycker det såg rätt ut med spåret för blecket. Något indraget, så vatten från fönstret droppar ned på blecket. Som det brukar vara på moderna fönster.det syntes lite dåligt på fotona, men de hade kluvit bort nederkanten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.