H hempularen skrev:
Anledningen är att om någon ex. skall byta ut ett av enfasuttagen, provar sig fram till vilken säkring som gör uttaget strömlöst, och börjar jobba med uttaget, så slår ditt element (som går på två faser) på sin termostat just då, och ström går igenom elementet till den brutna fasen. Du får då ström "bakvägen" till uttaget som någon just håller på att byta.
För att klargöra - med ”bakvägen”, menas då att ström från icke bruten fas går tillbaka via neutralledaren till det uttag man arbetar med?

Kapar tråden lite med undran hur man ska tänka kring neutralledare i exemplet som TS nämner (och dimensionering av denna) - känns spontant som om det torde finnas risk för varmgång/överström om den ska återleda ström från tre separata faser?
 
Nej det är den fas där säkringen är bortplockad som blir spänningssatt. Strömmen går genom lasten och spänningssätter den brutna fasen.
Och har man tre olika faser i samma grupp kan man inte få mer ström i nollan än det som kan bli om en endast en fas är maxbelastad. Så fort man belastar någon av dom andra två faserna blir strömmen i nollan lägre.
 
  • Gilla
bofinkus och 1 till
  • Laddar…
Dett visade sig att det var 4 pinnar i kontakten. Hm hur gör man då?
 
  • En person håller i en elektrisk kontakt med fyra stift och en textetikett, iklädd en vit engångshandske, jämte en blå maskin i bakgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.