Vi håller på att renovera vår gillestuga. Inspirationen är en gammal industrilokal dvs spacklade väggar mixat med lite målat. Det har gått bra förutom en ruta på ca 2 kvm. Det är som att betongen luckras upp.
Vi har primat med tapetklistret innan vi spacklade. Men så fort något fuktigt kommer på den ytan, släpper mer sjok. Har ni några tips på vad att göra?
 
  • Betongvägg med fläckar och ojämnheter, två fönster längst upp, ett ensamt arbetsljus och målarutrustning på golvet framför. Renovering i process.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Närbild av en delvis spacklad vägg med luckrad betong som flagar av på vissa ställen i en renoverad gillestuga inspirerad av en gammal industrilokal.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Hur är det med dräneringen?
 
Cruzze Cruzze skrev:
Hur är det med dräneringen?
Vi dränerade om förra året.
 
  • Gilla
Cruzze
  • Laddar…
Aldrig hört talas om att ”prima” med tapetklister på betong innan spackling; vad är det för typ av tapetklister? Vattenburet? Och vad spacklar ni med, är det vattenburet?
I så fall är det troligt att spacklet löser upp tapetklistret men det är inte osannolikt att ni har ett lokalt fuktproblem i väggen av någon anledning.

Jag skulle kolla upp det senare först och sedan titta på produkter som riktig betongprimer, silikatfärg osv samt ta in råd från någon med expertis.

Lycka till!
//Ronnie

PS När ni dränerade, satte ni Platonmatta eller dylikt mot källarväggen eller isolerade ni med Pordrain, Jackodrän eller liknande på utsidan? DS
 
Redigerat:
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.