Hej!

Har sökt runt på forumet utan att träffa helt rätt.

Vid en tidigare renovering satte vi upp gipsskivor mot tvättstugan för att täcka igen en dörröppning. Nu har det blivit dags att fixa till väggen och därför behöver vi lite input till hur vi bäst tätar glipan mellan plastmattan på golvet och gipsväggen?

I tvättstugan ligger en plastmatta från 80-talet med uppvik på ca 10cm mot övriga väggar.

Någon som har några tips för ”enkel” lösning? Eller behöver hela mattan bytas ut, och därmed även byte av golvbrunn? :)
 
  • Ny gipsvägg med synliga skruvar vid golv med plastmatta, gap mellan golv och vägg.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Glipa mellan plastmatta på golvet och gipsskiva på väggen i tvättstuga, bild visar nedre delen av väggen och golvet med uppvikt matta.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
En tvättstuga från 80-talet anser försäkringsbolaget saknar värde så du kan inte göra något som gör den "mindre värd". Ny matta och golvbrunn behövs om det ska bli försäkringsbart.

Silikon är vattentätt så utan att byta matta är nog det bästa du kan göra att få dit silikon där mattan möter gipsväggen. Sen är det i alla fall lämpligt att undvika vatten på golvet där.
 
Tack för svar!

Det låter onekligen som en enkel variant att täta med silikon om man inte ska göra om allt. Frågan är vad en besiktningsman skulle ha för invändningar vid en eventuell framtida försäljning på en sådan temporär lösning? 😀
 
BirgitS
Besiktningsmannen skulle väl konstatera att tvättstugan sen länge har uppnått sin tekniska livslängd och t.ex. har en icke godkänd golvbrunn. Dvs. din fix påverkar inget för det är i alla fall redan så att det är utdömt och renoveringsläge.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.