Vi har nyss flyttat in i ett nybyggt hus. Har röda betongtakpannor. Såg här om dagen att ett fält på framsidan + några plattor på baksidan har en mörkare nyans. Det ser ut ungefär som de gamla hus där man bytt en del av taket. Inte precis vad man förväntar sig i ett nybyggt hus. Är byggt på totalentreprenad, kan entreprenören på något sätt hävda att de inte behöver åtgärda detta? Besktningsmannen upptäckte inte detta eftersom man måste stå några tiotalmeter från huset för att det ska framträda. Syns väldigt bra på ca 100 m avstånd.
 
Beror väl lite på hur väl specat kontrakt ni har. Har ni kommit överens om ex. Benders tvåkupiga Palema i RÖTT så skall det ju vara den rakt över och inte några pannor vinrött...

Har ni dock kommit fram till "rött taktegel" och menat betongpannor, inte valt märke etc så kanske det är klurigare att få rätt om entrepenören är grinig.

Dock, några betongpannor hit eller dit kostar ju inget i sammanhanget å är lätt att byta. Så nog borde en entrepenör som är aktsam om sitt rykte inte lägga ner något jobb på att bråka, jobbet tar ju inte heller många minuter :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.