Håller på att måla om köket. Gammal pärlspont som tvättats, skrapats och slipats enl. konstens alla regler. Ny färg utsågs och det blev en grå nyans mitt mellan 2 andra som vi redan har i hallen. Frid och fröjd. Ända tills färgen satt på väggarna. Det blev LILA. Färgen är beckers "Pemba vit". Snabbt ner till färgaffären och där konstaterades att en av brytningsfärgerna mycket riktigt var lila. Nytt inköp. Nu av beprövad grå som vi använt tidigare. Beckers "Alfred 0401". På med den på väggarna. Men vad fan... FORTFARANDE LILA. Den tidigare färgen var tydligen väldigt kraftig och bryter igenom trots 2 täckmålningar utanpå. Nu till frågan. Kan man dra på ny grundfärg utanpå det täckmålade och "börja om" utan att slipa och krångla emellan? Hjälper det? Glömde säga att det är glans 40 på täckfärgen.

Ursäkta långt inlägg och svordomar, men man blir lite frustrerad ibland.:blushing:

Redan gladare bara man skrivit av sig lite.:cool:

Mvh. Marc
 
  • Gilla
Igen
  • Laddar…
Alfred 0401 = NCS S1000-N

Den kulören kan ha en lite lätt blåton/lilaton i vissa ljus. Det bör inte vara färgen du målade med tidigare som slår igenom.
Ni kanske inte känner för att måla en gång till, men jag föreslår att ni tittar på kulören S1002-Y istället. Det är en varmare grå kulör än S 1000-N.
 
  • Gilla
hapazard
  • Laddar…
Ok. Enl. killen på färgaffären så skall det vara en "neutral" färg utan några konstigheter. Har sedan tidigare målat en hall med just den nyansen och det blev kanon. Provade grundmåla en bit på väggen igen, för att sedan täckmåla med "Alfred" igen och då blev det just grått och inte lila. Tackar dock för tipset och skall kolla upp detta. ;-)
 
Felpost
 
Redigerat:
Billigaste lösningen är antagligen att experimentera med ljuskällorna, vilket spektra de avgör för hela skillnaden i hur en färg uppfattas.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.