Vi har nyss köpt hus och vill göra iordning tvättstugan i källaren men har svårt att komma fram till hur man ska passa in allt.

Tvättstugan är 4,0x3,1m och vi tänker att man borde kunna få plats med en dusch och toalett samt de vanliga tvättstugedelarna. Väggen till höger i bild är yttervägg och det är ett fönster i huvudhöjd ungefär mitt på. Plattan ska bort så avloppen kan hamna där de behöver men det kan vara så att det är en del rör för inkommande vatten på väggen till vänster i bild.

Tacksam för förslag.
 
  • Ritning av tvättstuga i källare, mått 4,0x3,1 m, dörr på nedre väggen, mått från väggar markerade, fönster på högra ytterväggen.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
I och med att du ska ha en dusch så är det inte längre en tvättstuga utan ett våtrum och ska då uppfylla regler för sådana. Läs branschreglerna från BKR och Säker vatten till att börja med.

En möjlighet:
Sätt toaletten i nedre delen av vänstra väggen, duschen i övre vänstra hörnet och sen bör det finnas plats för tvättmaskin, torktumlare och ho till höger om duschen. Då hamnar allt vattendragning på innerväggarna och någorlunda nära inkommande vatten. Plats för torkställning eller -linor i högra delen.
 
  • Gilla
jhall
  • Laddar…
Since it's a large room, I would divide it. A bathroom without a window provides more privacy, and a separate laundry room can be more functional.

Ritning över en rumsindelning med ett badrum och en separat tvättstuga med plats för tvättmaskin, torktumlare och handfat, samt en öppen yta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
jhall
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.