Hur bra är dessa 60cm (eller hur mycket sämre är de) är frågan... Ni som har, är ni nöjda generellt eller hade ni gått tillbaka till en traditionell lösning om in kunnat välja om? Vad jag kunnat läsa mig till så kan båda användas med filter eller frånluft. Men om man kör med filter så klarar den inte ta upp sk "blårök"? Dvs om man steker kött så kan det bli att matosen inte sugs ner? Om man använder en sådan lösning, får man in en kombiugn under ( typ denna https://www.vitvaruexperten.com/ugnar/kombiugn/siemens-kombinerad-ugn-med-mikro-hm676g0s6s) eller det blir det för trångt tro?
De enda jag hittat är dessa:
Ikea
https://www.ikea.com/se/sv/p/foerde...nt=free_google_shopping_clicks_HomeAppliances
Bora
https://www.bygghemma.se/kok-och-ba...erad-induktionshall-kolfiltermodell/p-1765582
De enda jag hittat är dessa:
Ikea
https://www.ikea.com/se/sv/p/foerde...nt=free_google_shopping_clicks_HomeAppliances
Bora
https://www.bygghemma.se/kok-och-ba...erad-induktionshall-kolfiltermodell/p-1765582
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 39 916 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 39 916 inlägg
En stor nackdel med så smal häll som 60 cm och bänkintegrerad fläkt är att zonerna blir små, alternativt det går inte att använda så många åt gången.
När jag kollar Ikeas bilder så ser jag att deras gryta, 20 cm diameter, tar upp nästan hela bredden och på bilden med stekpannan (24 cm?) så tar den upp en del av zonen ovanför så att den inte längre går att använda till en normalstor kastrull. Vad har du för storlek på dina stekpannor och hur många zoner behöver du använda samtidigt?
När jag kollar Ikeas bilder så ser jag att deras gryta, 20 cm diameter, tar upp nästan hela bredden och på bilden med stekpannan (24 cm?) så tar den upp en del av zonen ovanför så att den inte längre går att använda till en normalstor kastrull. Vad har du för storlek på dina stekpannor och hur många zoner behöver du använda samtidigt?
Redigerat:
Vad använder ni för stekpanna?Cruzze skrev:
Värms stekpannan upp tillräckligt innan stekningen påbörjas?
Värmer ni upp stekpannan på medelvärme eller hög/"högsta" värme?
Låter som att det är tunn botten, att den värms under kort tid och på hög/högsta värme.
Vi har pannor som skall vara för induktionshäll. Problemet, vilket serviceteknikern som var här när första hällen slutade fungera (överhettad elektronik i framkant) är att elektroniken skall känna av var stekpannan är placerad men att denna process är långsam och råkar man flytta en panna så behöver algoritmen justera om. Det kan förstås avhjälpas med en tjockare panna som sprider värmen bättre, som du skriver.Demmpa skrev:
Att kärlen är för/fungerar induktionshäll är inte samma sak som att det fungerar bra.
Jag märker stor skillnad på stekningen i vår gjutjärnspanna beroende på hur den värms upp. Börjar vi steka för tidigt så bränner vissa maträtter fast lätt medans tex köttet blir mer kokt än stekt.
Man får inte heller ha i för mycket åt gången alternativt vända för tidigt för då kyls stekpannan ner för snabbt/mycket.
Jag märker stor skillnad på stekningen i vår gjutjärnspanna beroende på hur den värms upp. Börjar vi steka för tidigt så bränner vissa maträtter fast lätt medans tex köttet blir mer kokt än stekt.
Man får inte heller ha i för mycket åt gången alternativt vända för tidigt för då kyls stekpannan ner för snabbt/mycket.
Det är en Electrolux EOP600X (fast det står Husqvarna på den) och den har en fläkt i ugnsdelen om det är den du menar.maskeradeproggaren skrev: