Undrar varför gamla pumpar med garnpackingstätningar runt axeln känns plötsligt som en bättre lösning...

Seriöst, denna måste ha haft dålig packning mycket länge och torde inte ha varit en överraskning sedan förra tillsynen för typ 6 månader sedan...
 
Ja den har läckt länge. Och behöver en ny tätning. Tacksam för tips om var jag kan hitta en sådan.
 
Säkert någon pumpfirma. Vet dock ingen. Kolla om du kan få tag i tillverkaren de lär veta vilka firmor som har reservdelar eller så skickar dom själva.
 
A aka_the_barf skrev:
Säkert någon pumpfirma. Vet dock ingen. Kolla om du kan få tag i tillverkaren de lär veta vilka firmor som har reservdelar eller så skickar dom själva.
De som tillverkat den finns inte längre och de som renoverade pumpar i mina trakter har lagt ner. (Pumpverksta'n i brömsebro)
 
Har någon tagit över märket/företaget (uppköp) av pumpen eller har det konkat.

om det är uppköpt så borde de som tog över det kunna ge någon hint. är det konkat så är det ofta 'tyvärr'

Nu är det väl bara just pumpverkstäder som har sådant i sina pärmar och i huvudet på sitt folk - men det kanske finns någon kompatibel tätning från annan tillverkare typ Danfoss eller att det är en standard-komponent rent av, eller att axeltätningen går att bygga om...

oavsett så måste pumpen tas ned och plockas isär för bytet och för att akut lösa och inte bli utan vatten i för lång period så kanske det blir att titta efter annan begagnad fungerande pump av samma storlek (var noga att kolla både spänning och frekvens om man köper via internationella site så att man inte får amerikanska modeller med 60 Hz elnätsfrekvens eller knöliga spänningar samt fel antal faser).

Att köpa en ny pump av rätt typ och i rätt storlek verkar ju inte direkt gratis när man såg danfoss priser...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.