Halloj!

Tittat på en bostad där det ser ut såhär i golvmatten runt toalettstolen.

Kan det verkligen vara så att man skurit ut i matten runt hela toaletten och dessutom utan att silikona? Var detta vanligt förut eller något jag missar? Känns spontant (som lekman) som rätt dåligt.

Tacksam för kloka råd :)
 
  • Närbild på golvmattan runt basen av en toalettstol, med en fingerpekning på ett snitt i mattan som inte är tätad med silikon.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ser ut som att dom har målat golvmattan med vit färg.
 
Ser inte tillräckligt bra på bilden vad som är gjort. Men om de har skurit sönder tätskiktet runt WC-stolen så är det givetvis inte bra eller rätt. Förutom det uppenbara att det är vatten i själva toastolen så bildas det inte sällan kondens på porslinet som tenderar att rinna ner mot golvet. Beroende på konstruktion måste (och vill) man fästa WC-stolen i golvet med skruv. Dessa skruvhål kommer att bryta tätskiktet så där måste man använda korrekt anpassad silikontätning. Motsvarande för avloppsvattnet ut (om man har en konstruktion där detta går ner i golvet. Finns t.ex. lösningar där detta går via väggen istället). Oavsett vad så är ju tanken med fuktspärr att stoppa fukttransport genom detta skikt - och då krävs ibland silikon i skarvar. Känns som jag bara bekräftar det du redan är inne på, sorry...
 
Har du en bättre bild?
Toaletten stod väl inte på plats när mattan lades in? Isf är det bara att riva och göra om,
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.