Hej.

Har isolerat ett timmerhus och nu reglat upp med 45x45 reglar för installationsskiktet. Vi har dragit första vändan el och tänkte nu sätta träpanel.

Vi tänkte isolera med 45 mm isolering i ininstallationsskiktet och sen sätta panelen.

Men sen började jag undra om man verkligen kan sätta panelen direkt? Blir inte 45 mm isoleringen då utsatt för ånga från andra sidan panelen, altså från husets insida. Måste man ha oorganiskt material i mellan? Eller kan man köra på?

Tar tacksamt emot tips och tankar på hur det här görs bäst.

Interiör av ett timmerhus under renovering, med reglar och ångspärr installerade på väggarna. Ett fönster till vänster och flyttlådor till höger.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Fönster installerat på trävägg med byggplast och märket "T Emballage" synligt på plasten. Utsikt över grönska genom fönstret.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
R
Bara spika på panelen..
 
R
I så fall har de flesta kondens..
 
U
Det beror på hur långt in i väggen så åmgbromsen sitter. Sitter den längre ut än 1/3 av isolerande delar så finns det risk att den sitter på kalla sidan, med risk för kondens.

Hur mycket isolering/timmer har du utanför ångbromsen respektive innanför, är det man får tänka på. Med 45mm innanför behöver du isolering motsvarande 90mm utanför.
 
  • Gilla
ByggBert
  • Laddar…
Okej. Föret är det timmer 45 mm sen sitter det vindpapp först på insidan sen 95 mm isolering sen ångbroms och sen kommer installationskiktet. Så då borde det funka som du säger om jag fattat rätt?
 
U
Yes det ska inte vara någon risk för kondens innanför ångbromsen. Underligt dock med 2tum timmer och vindpapp på insidan.
 
U Utsliten och utdömd skrev:
Yes det ska inte vara någon risk för kondens innanför ångbromsen. Underligt dock med 2tum timmer och vindpapp på insidan.
Grymt. Tack. Vi köpte en timmerbyggsats där vi med det så vet inte annars hur det skulle vara
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.