Har tyvärr konstaterat att vårt hus endast har en brunn där både dagvatten och dräneringsrören mynnar ut. Huset är byggt -71 och ligger i de centrala delarna i Växjö. Har lite kristaller som bildas längst väggarna i delar av källaren, samt att marken längst ena långsidan på huset nästan alltid är fuktig. Men det är inga överdrivna problem...
En annan sak som man är lite fundersam över är att man inte ser utloppsröret ut till kommunens system. Vattennivån är ungefär 20cm under dräneringsrören, dagvattenrören ligger ovanför de två dräneringsrören. Kan det vara så att röret ut till gatan är igentäppt och att vattnet har svårt att rinna igenom? Ser inte att vattennivån sjunker speciellt mycket heller... Får väl kika när det regnat ordentligt.

Behöver man vara orolig?

Blir väl till att beställa en spolbil...
 
Så länge vattnet nivån är under tilloppsrörenrören är det ingen fara, kolla nån gång när det regnar riktigt.
Vad skulle problemet var med att dagvatten och regnvatten kommer i samma brunn?
Så länge avloppet har en egen så är det bra,vilket inte är fallet överallt.
 
Du borde se utloppsröret.
Eftersom du inte gör det så är något fel.
Prova att pumpa ur för att se vad som händer.
Det kan vara stopp i röret till kommuns ledning eller så är det den nivån så kommunen har i sin dagvattenledning.
MVH
Tony
 
Ska vara som ett vattenlås innan det går ut, ( kan annars lukta illa från kommunen ) en vinkel på röret ner under ytan. Sen det med att drän ligger under daggvatten ( stuprör ) är inte bra, drän ska ligga ovanför dagvatten, så att dagvatten går ut först och inte fyller upp brunnen, så det går baklänges till drän. Sen som sägs, pumpa ur till så torrt som möjligt och se så inte botten är fylld med skit och tätar till ut.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.