Hej.

Något jag ska tänka på innan mäklaren kommer hit och värderar vårt hus ?


Hälsningar YJS
 
Trots att det låter elementärt är det ändå inte dumt att ha kåken någotsånär städad och fräsch. Minimera prydnadssaker. Töm kylskåpsdörren på post-it-lappar. Plocka bort lösa prylar från entrén och se till att ytterdörren är snygg ... En mäklare bör kunna överse med detta men är värderingen till för en framtida försäljning är det lättare att sälja ett städat hus och det ligger ju i mäklarens intresse. Jag menar inte att ni ska fixa en home-staging men även mäklare är mänschor!
 
Tack för detta.. har tänkt att det borde vara det enda man kan göra. Fram med damsugaren =)


Hälsningar

Yjs
 
Det finns kanske lite till att göra. Se till att inte synliga småskador finns, som t.ex. lösa golvlister, spricka i fönsterglas, trasiga väggkontakter/strömbrytare, läckande WC-stolar etc. Se till att tomten är i bra skick och kör bort eventuella sopor.

Huset skall helt enkelt se ut att våra mycket välvårdat, då brukar en värdering hamna i det övre skiktet som en mäklare alltid jobbar med. Om mäklaren däremot hittar en del småsaker som "borde" varit fixade, så kan man anta att huset inte är så väl omskött, och då hamnar värdet i den nedre häraden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.