Hej.
Har tagit bort överskåp och där fanns små spots under skåpen som lyste ner på bänken. Dimmern som styr det sitter till höger. Jag vill sätta en lampa i taket ovanför för att vi ska belysa väggen och bänken. Ska jag sätta en kopplingsdosa och koppla med t ex wago i och dra en sladd utanpå väggen som får ligga i en kabelkanal som man målar in i väggenfärgen? Vill inte öppna upp gipsväggen och taket för att dra om allt bakom.
Mvh/Jonathan
 
  • Hörn av rum med borttagna överskåp, synliga elkablar, hål i väggen och målarutrustning på en bänk. Lampknapp och dimmer på höger vägg; målad kabelkanal.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Vägg med hål där elkablar sticker ut, en dimmer hänger från kablarna ovanför ett dubbeluttag. Väggen har oavslutad målning.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Kopplingsdosa, eller ännu hellre kulodosa som brukar vara lite mindre. Undvik kabelkanal utan klamra en kabel (eqlq är nog ett bra val) snyggt istället. Bestäm också vad du ska ha för lampa och hur den bäst och snyggast ansluts innan du börjar.

Edit: om trådarna är dragna via dosan uppe på väggen kanske det är bättre att gå ut därifrån med samma kabel, men ett doslock med näsa istället.
Dra ur trådarna nere på väggen, skär av röret och spackla igen hålet.
 
Låt en elektriker koppla bort det gamla och dra en ny kortare kabel från kopplingsdosan uppe på väggen till den nya taklampan. Behövs kanske en helt ny dimmer för detta(?)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.