I sommarhuset från 50talet ska vi byta köksskåp och passar då på att byta ut masonitskivan bakom diskbänken till en gipsskiva.

Men så till (det eventuella) problemet. Vattenrören i koppar är dragna rakt igenom väggen utan någon form av tätning mot väggen. Det finns inga tecken över huvud taget på fukt inuti väggen, men man kan se att den någon gång runnit vatten på utsidan av den gamla masonitskivan - dock helt torrt nu.

Vi har lite svårt att ringa in våra alternativ nu när vi sätter upp en gipsplatta. Ska vi dra någon form av tätningsduk på utsidan av gipset och täta runt rören? Göra om hela genomdragning av rören genom väggen? Göra ingenting? Tar tacksamt emot vägledning om var jag kan börja.
 
Redigerat:
BirgitS
Det finns inga krav på tätskikt i kök förutom på golvet (med uppvik) under diskmaskin, kyl och frys samt antingen på golvet under diskbänksskåpet eller på botten i diskbänksskåpet.

Kanske se till att vattenrören lutar lite neråt från väggen så att ev. vatten som rinner ner längs dem droppar ner i böjen i stället för att fortsätta längs rören.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.