Vi är i valet och kvalet mellan Ä-hus och Smålandsvillan. Vi har gjort en kalkyl på Smålandsvillans hemsida. Hur pass stämmer den vad det gäller huspriset? Ni som har byggt är den en glädjekalkyl?
 
Vi har gjort kalkyl både med Älvsbyhus och Smålandsvillan med säljare och bestämde oss för Smålandsvillan, för deras kalkyl stämde bättre överens med verkligheten (dock ca 200.000 för grund). Vår kontakt på banken i Stockholm sade också att det kostade lika mycket att bygga Älvsbyhus och Smålandsvillan. Andra saker som avgjorde vårt val är att takstolen är kraftigare på Smålandsvillan, sättet att göra grunden på och att vi hört att att det varit trassel för vissa i området som byggt med Älvsbyhus. Dock bygger många med Älvsbyhus och de flesta verka nöjda, så det är nog väldigt subjektivt.

Vad det gäller den uppskattade månadskostnaden på Smålandsvillan får man nog räkna högre. Lägg till en 1000 lapp i månaden för vara på den säkra sidan. Samma sak med Älvsbyhus.

Som sagt jag tror att ni får ut ungefär samma med om ni bygger med Älvsbyhus och Smålandsvillan. Min uppfattningen är att Smålandsvillan håller snäppet högre kvalité och är något dyrare än Älvsbyhus.

Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.