Har införskaffat ett köksbord i ek och fick detta råd eftersom den inoljade ytan skulle vara kontakt med livsmedel. Någon som har något annat förslag eller är detta tips i sin ordning ?
 
När det gäller olja bord etc så fungerar det mesta; Paraffinolja, Flytande Bivax, Kokt linolja, Golvoljorna/Faxe, Tripptrapp, Welin/
Själv använder jag Carls 45. DEt blir en kanonhårdyta på den och ser lackat ut (alla berömer ytan).
Lägg på Carl 45 ganska flödigt över hela ytan och låt det torka ett dygn!
Anders
 
Annars är hårdvax bra, då slipper du ha panik över att få ringa av vatten...

/FlitigaLisa
 
Vi får inte några ringar på carls 45.
Anders
 
Vilken olja som helst fungerar bra. Det är knappast så att ni lägger upp mat direkt på bordet.

Jag rekommenderar faxe vitpigmenterad träolja. Den har jag använt många gånger med bra resultat.
 
nja säg inte det, det är ju fint att ha träytan framme och sen åker frukostmackan upp? ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.