Vår rörmokare hävdar att LK preseal inspektionslucka är krav för vårt nya badrum. Rören är dumt placerade i vårt badrum, går ur precis mellan där kommod och dusch är vilket orsakar platsproblem för ett litet Stockholms badrum. Närheten av våtzon är tydligen anledning till behov av den luckan, dock är det glasdörr imellan och allt runt om ska ju vara tätskiktat.

LK preseal finns bara i 35x35 cm, finns det motsvarande lucka i mindre storlek tex 25x25? Är det verkligen krav på sådan lucka, var inte tal om sådant för 5 år sedan då vi renoverade ett par badrum, bara att ha någon form av lucka.
 
Om du har skarvar inbyggda så måste det finnas en lucka.
 
D Daniel 109 skrev:
Om du har skarvar inbyggda så måste det finnas en lucka.
Förstår att lucka behövs då skarvar finns, men måste det vara en LK preseal som är minst 35x35 eller kan man komma undan med smalare lucka. En lucka som är 25 cm bred och högre istället skulle göra påtaglig skillnad i ett litet dumt byggt badrum.
 
BirgitS
GVK listar VVS-produkter som är godkända för anslutning till tätskikt här: https://www.gvk.se/nyheter/2021/hitta-godkanda-kombinationer-for-tatskikt-mot-vvs-produkt/
Allt gäller inte våtrumskassetter så du får kolla upp vad som är relevant och om något finns i önskad storlek.

Amatöraf Amatöraf skrev:
Är det verkligen krav på sådan lucka, var inte tal om sådant för 5 år sedan då vi renoverade ett par badrum, bara att ha någon form av lucka.
Det kan ha varit innan det fanns några godkända och då fick man acceptera risken för vattenskador i väggen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.