Vår kära Hafa toalett börjar bli olustig. Ger ifrån sig ett väsande -pysande ljud samt läcker lite vatten under reservoaren. Ett par droppar i timmen.
Funderar på om det är något att göra, den är nog bara ca 7år sen ny så man tänker den borde hålla längre? Ser ut att pysa nånstans från den svarta (nivåregleringen?).
 

Bästa svaret

Det verkar som om inloppsventilen läcker. En av våra toastolar hade det problemet, gängan där nere av plast hade dessutom spruckit så det smygläckte litet där också, några droppar i timmen som du säger.

Bytte till en generisk Fluidmaster inloppsventil med mässingsgänga nertill, mycket bra produkt som hållit i säkert ett decennium vid det här laget.
 
  • Gilla
Bockstensmannen och 1 till
  • Laddar…
Blev en sväng till Bajhaus och en ny Gustavsberg. Tänker bara en tidsfråga innan nån annan rörlig del börjar strula. Så ska man stå och meka toalett igen 😬
 
  • Ny toalettstol av märket Gustavsberg säkrad i baksätet på en bil.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
H Harald Blåtumme skrev:
Ja det är inte särskilt dyrt med en ny toastol. Men annars skulle det räckt med att byta bara den felande komponenten till den här: [länk]
Den Hafan hade levt ett hårt liv. Trots bara dryga 7år kändes den betydligt mer sliten än en säkert 10-12år gammal Ifö jag har i det andra badrummet. Även ringen på Hafan hade blivit missfärgad/gul i plasten så den såg inte rolig ut, ny ring typ 400kr. Ifön kanske har bättre kvalite’? 🤔 Eller så har Hafan helt enkelt fått ta mycket skit bara 😆
 
Ja visst är det skillnad i kvalitet på toastolar även i porslinskvalitet, är den allmänt skabbig är det inte mycket att spara på. Gustavsberg, Ifö brukar vara bra grejer och har ett par tre installerade.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.