Tänkte höra om någon har någon smart idé hur vi kan utnyttja utrymmet ovanför badrummet.

Först hade vi inte tänkt att utnyttja hela utrymmet som loft, utan ha full takhöjd på nästan 4meter i badrummet (förutom
oavnför duchen och toalettstolen) där hade vi eventuellt tänkt ett loft ovanför som man kommer åt från sovrummet på våning 1.

Men nu känns det dumt att inte utnyttja hela utrymmet ovanför badrummet till loft. Dels för att det kommer att kosta att klä in hela utrymmet med dubbla våtutrymmesgipsskivor samt att det kanske är bättre att utnyttja till loft?
Ett loft över hela badrummet skulle betyda att det skulle vara möjligt att komma åt loftet både från sovrummet på våning 2 (föräldrasovrum) och från sovrummet på våning 1 (barnrum).

Problemet är att takhöjden är ganska låg...fungerar detta verkligen? Se bifogad sektionsritning för mått.

Takhöjden i duschen/ovanför toalettstolen bör väl minst vara 2,2 meter. Och till klädkammaren i barnrummet finns en dörr som är 2m hög, så där bör väl takhöjden vara strax över 2m.

Det skulle ändå vara kul att göra något form av loft till barnrummet. Hade först en tanke på brandbilstema, med ett hål i golvet från loftet med stång ned till barnrummet...men frågan är om maxhöjden 70cm blir får tajt för såna aktiviteter från loftet. Vad tycker ni?

Vill gärna ha idéer och synpunkter och tips vad man bör tänka på...
Hoppas jag inte låser era tankar... Utrymmet skulle även typ kunna bli ett förvaringsutrymme från föräldrautrymmet på vån 2 eller en kombination, både förvaring i en del och loft till barnrummet...

Bifogar de ritningar som kan tänkas behövas för att kunna bilda sig en uppfattning. Våning 2 är markerad med gult, och den ligger ovanför matrummet på våning 1.

Hoppas någon kan hjälpa mig, har vridit och vänt, men kommer inte på någon bra lösning. Inga innerväggar är bygda ännu, så det går att mixtra...ja, fast vvs:n till badrummet är ju där den är och då även badrumsväggarna...
 
  • Villa Nyanget sektion.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Villa Nyanget vån1.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Villa Nyanget vån2.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Bastu? :) ...
 
Vi har tänkt oss en fristående vedeldad bastu på tomten, tillsammans med vildmarksbad. Så småningom.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.