Hej!
Tänkte lägga klinkers 60x60x20 på en del av altanen. Frågan är kan man lägga dom direkt på reglarna? Blir dom hala vid regn/snö?
 
BirgitS
Klinker behöver stöd under hela ytan. Det bör ju dessutom vara något som inte ändrar storlek med vädret, vilket trä ju gör.

Vissa klinker blir hala och andra inte. T.ex. skrovliga klinker blir ju inte hala på samma sätt som helt släta. Det finns halkindex man kan gå på. När det t.ex. gäller klinker från Höganäs kan man filtrera på Halkdämpande yta. Konradssons anger halkklass t.ex. https://konradssons.com/sortiment/klinker-golv-och-vagg/klinker/brera-antracite-94003/
 
Tack för info, men väljer man dom som är 2cm i tjocklek så kan dom monteras på fötter och då är det ju bara stöd i kanterna.
 
  • Golvplattor på stödfötter utan kantstöd, del av ett byggprojekt.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
Okej, med extremt tjocka plattor så blir det ju annorlunda än med vanliga som är mindre än hälften så tjocka. Försäljningsstället eller tillverkaren bör kunna upplysa om det fungerar på träreglar.
 
  • Gilla
Frettan10
  • Laddar…
K
Utmaningen ligger nog som sagt i att underliggande konstruktion av organiskt material kan röra på sig, vilket då medför sprickor i fogar o dyl.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.